piątek, 9 sierpnia 2013

Pesto z rukoli z orzechami włoskimi.


Pesto z rukoli z orzechami włoskimi to świetna alternatywa dla tradycyjnego z bazylią. To smakuje mi nawet bardziej- ma bardziej wyrazisty smak. Jeśli lubicie rukole i nie znacie tego pesto to polecam :) Makaron z pesto to banał, ale polecam użycie go na pizzy, do pierśi z kurczaka lub do kanapek z pomidorami i mozarellą.

Składniki:
4 garście rukoli
2 łyżki parmezanu
2 łyżki orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
1/3 szklanki oliwy 

1. Wszystkie składniki blendujemy razem. Przechowywujemy w szczelnym słoiczku w lodówce przez pare dni.




11 komentarzy:

  1. uwielbiam takie, mniam!
    może masz ochotę na moje kulinarne rozdanie?:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajne to pesto, przyznam się że nigdy nie robiłam ani nawet nie jadłam, ale bardzo chętnie zjadłabym z nim makaron ;) i do tego orzeszki <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie polecam :) bo pesto jest pyszne i aromatyczne a do tego ekspresowe :)

      Usuń
  3. cudownie ci wyszło:) takie kremowe:)
    ja polecam ci szpinakowe, mój mąż woli od bazyliowego, ja zjem każde:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki, spróbuje bo jeszcze szpinakowego nie robiłam

      Usuń
  4. Uwielbiam pesto, od dawna mam ochotę na takie z rukoli. Dziękuję, że mi o nim dziś przypomniałaś, będzie dziś pyszny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciesze sie :) Nie ma to jak szybki obiad :)

      Usuń
  5. A ja wczoraj robiłam podobnie tylko że dałam orzechy laskowe hihi :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wygląda na to ze telepatia ;) z laskowymi jeszcze nie próbowalam

      Usuń
  6. Gdzie się tak ładnie opaliłaś? Lubie rukole wiec zapisuje to sprobowania, fajnie Cie widziec taka usmiechnieta, masz piekny dom/ mieszkanie, moze wrzucisz kiedys zdjecia i zrobisz o tym post? Dagmara

    OdpowiedzUsuń