piątek, 9 sierpnia 2013
Pesto z rukoli z orzechami włoskimi.
Pesto z rukoli z orzechami włoskimi to świetna alternatywa dla tradycyjnego z bazylią. To smakuje mi nawet bardziej- ma bardziej wyrazisty smak. Jeśli lubicie rukole i nie znacie tego pesto to polecam :) Makaron z pesto to banał, ale polecam użycie go na pizzy, do pierśi z kurczaka lub do kanapek z pomidorami i mozarellą.
Składniki:
4 garście rukoli
2 łyżki parmezanu
2 łyżki orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
1/3 szklanki oliwy
1. Wszystkie składniki blendujemy razem. Przechowywujemy w szczelnym słoiczku w lodówce przez pare dni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam takie, mniam!
OdpowiedzUsuńmoże masz ochotę na moje kulinarne rozdanie?:)
bardzo fajne to pesto, przyznam się że nigdy nie robiłam ani nawet nie jadłam, ale bardzo chętnie zjadłabym z nim makaron ;) i do tego orzeszki <3
OdpowiedzUsuńW takim razie polecam :) bo pesto jest pyszne i aromatyczne a do tego ekspresowe :)
Usuńcudownie ci wyszło:) takie kremowe:)
OdpowiedzUsuńja polecam ci szpinakowe, mój mąż woli od bazyliowego, ja zjem każde:)
dzięki, spróbuje bo jeszcze szpinakowego nie robiłam
UsuńUwielbiam pesto, od dawna mam ochotę na takie z rukoli. Dziękuję, że mi o nim dziś przypomniałaś, będzie dziś pyszny obiad :)
OdpowiedzUsuńCiesze sie :) Nie ma to jak szybki obiad :)
UsuńA ja wczoraj robiłam podobnie tylko że dałam orzechy laskowe hihi :D
OdpowiedzUsuńwygląda na to ze telepatia ;) z laskowymi jeszcze nie próbowalam
UsuńGdzie się tak ładnie opaliłaś? Lubie rukole wiec zapisuje to sprobowania, fajnie Cie widziec taka usmiechnieta, masz piekny dom/ mieszkanie, moze wrzucisz kiedys zdjecia i zrobisz o tym post? Dagmara
OdpowiedzUsuńpopieram :)
Usuń