Na proste rzeczy czasami najtrudniej wpaść ;) Dlatego dziele się z wami moim banalnym przepis, ale za to przepysznym i idealnym na upały.
Składniki na 1 dużą kawę:
porcja espresso/ mocnej kawy, ostudzonej
200 ml mleka
sos karmelowy do smaku u mnie duża łyżka
pare kostek lodu
bita śmietana (opcjonalnie)
1. Do ostudzonego espresso dolewamy mleko i sos karmelowy. Dodajemy kostki lodu. Jeśli chcemy możemy je pokruszyć blenderem. Można podać z bitą śmietaną.
pycha, takiej kawy to chętnie bym się napiła ;)
OdpowiedzUsuńw takim razie polecam :)
UsuńPyszna! Uwielbiam mrożone kawy we wszystkich wariacjach :) podobną karmelową jak u Ciebie dostałam kiedyś w kawiarni gdy zamówiłam miętową, no i pani się pomyliła ;) ale przynajmniej spróbowałam nowego smaku, bo uzależniona jestem w tym letnim sezonie właśnie od miętowej ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie pilam mietowej kawy musze sprobowac bo brzmi swietnie :)
UsuńNa mrożoną kawę zawsze mam ochotę, nawet w zimie ją lubię pić :)
OdpowiedzUsuńdzisiaj w pracy zrobiłyśmy eksperyment - do kawy pompka syropu imbirowego do piwa. Wylałyśmy wszystko :D
OdpowiedzUsuńNo niestety bywa ze eksperymenty slabo wychodza :P
UsuńRobiłam rewelacja, jak ze starbucksa! :)
OdpowiedzUsuńciesze sie ze smakowało :)
UsuńMniam!
OdpowiedzUsuń