Zapiekanka serowa z wędzonym łososiem.Dla mnie jest to idealna jesienna kolacja. Robi się ją błyskawicznie, a smakuje obłędnie!
Składniki na dwie duże porcje:
250 g makaronu razowego
100 g sera cheddar
50 g mozarelli
50 ml śmietanki 30 %
100 g łososia wędzonego pokrojonego kawałki
pieprz
sól
1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente. Odcedzamy.
2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwy.
3. Do naczynia wysypujemy połowę makaronu układamy łososia. Układamy drugą część makaronu.
Na wierzch wylewamy mieszankę sera, śmietanki i mozarelli.
4. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Po 10 minutach należy pomieszać zapiekankę.
Och, nie odmówiłabym takiej porcji <3
OdpowiedzUsuńteż taką robię i uwielbiam:)))
OdpowiedzUsuńOoo, z łososiem jeszcze nie znam :D Pora wypróbować! Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMakaron podobno nie tuczy!Pycha na kolację ciepłą też
OdpowiedzUsuńmusi być pyszna!
OdpowiedzUsuńRurki są extra
OdpowiedzUsuńMakaron daje energię przed nocą!
OdpowiedzUsuń