środa, 10 października 2012

Szybka zapiekanka na jesienny wieczór.


Zapiekanka serowa z wędzonym łososiem.Dla mnie jest to idealna jesienna kolacja. Robi się ją błyskawicznie, a smakuje obłędnie!

Składniki na dwie duże porcje:
250 g makaronu razowego
100 g sera cheddar
50 g mozarelli
50 ml śmietanki 30 %
100 g łososia wędzonego pokrojonego kawałki
pieprz 
sól

1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente. Odcedzamy.
2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwy. 
3. Do naczynia wysypujemy połowę makaronu układamy łososia. Układamy drugą część makaronu.
Na wierzch wylewamy mieszankę sera, śmietanki i mozarelli. 
4. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Po 10 minutach należy pomieszać zapiekankę.




7 komentarzy: