Pierogi ruskie są to zdecydowanie moje ulubione pierogi. Próbowałam wielu przepisów na ciasto idealne, ale zdecydowanie to jest moje ulubione. Ciasto jest delikatne i cienkie, rozpływa się w ustach.
Lubię kiedy dopełnia je farsz z dużą ilością pieprzu. A najlepsze są i tak podsmażane na drugi dzień :)Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka b. gorącej wody
łyżeczka soli
1. Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy. Rozwałkujemy na cienkie placki, wycinamy kółka rondem od kubka, nakładamy farsz, zaklejamy pierogi.
Farsz:
400 g ugotowanych ziemniaków
200 g twarogu półtłustego
jedna cebula podsiekana i podsmażona na oliwie
sól
pieprz
1. Gotujemy ziemniaki, studzimy. Dodajemy twaróg i mielimy na gładką konsystencję. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę.
Mm... Pierogi ruskie to moje ulubione :) Ale bym sobie zjadła, eh.
OdpowiedzUsuńRównież uwielbiam ruskie, koniecznie z dużą ilością świeżo milonego pieprzu! :)
OdpowiedzUsuńruskie uwielbiam, podsmażone na patelni z cebulką.
OdpowiedzUsuńruskie odsmażane to chyba moje ulubione ;)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione! W każdej odsłonie..
OdpowiedzUsuńNajlepsze !:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ruskie! a takie odsmażane to już chyba najbardziej! :)
OdpowiedzUsuńdołączam do fanek ruskich odsmażanych :)
OdpowiedzUsuńteż lubię ruskie, bardzo.
OdpowiedzUsuńA ja nie lubię; ) Ale Twoje są ładne : )
OdpowiedzUsuńMogę jeść i jeść bez końca :)
OdpowiedzUsuńA jakie równiutkie, mniam
OdpowiedzUsuń