2 pstrągi
pęczek natki pietruszki
cytryna
sól i pieprz świeżo zmielona
parę ząbków czosnku
1. Pstrąga myjemy dokładnie. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy na pół h do lodówki.
2. Faszerujemy pstrągi natką, cytryną i czosnkiem. Pieczemy przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
piękne zdjęcia...
OdpowiedzUsuńaj, ale mi narobiłaś apetytu!
Przepyszne danie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ryby!
OdpowiedzUsuńSuper, ja dodatkowo dodaję gałązkę tymianku i parę płatków masła do środka.
OdpowiedzUsuńZdjęcia bardzo apetyczne. Przy okazji - piekarnik w jakim trybie?
Dzięki :)
UsuńPiekę z termoobiegiem, ale obserwuje rybe i ewentualnie pod koniec wyłączam :)
Cudny, uwielbiam takie szybkie i zdrowe potrawy :)
OdpowiedzUsuń